За разлика от традиционните сладкиши, този не съдържа краве масло, олио, брашно или захар и е подходящ за хора, които следват вегетариански режим, хранят се без глутен, или избягват рафинирана захар и млечни продукти!
Сладкишът е богат и вкусен. Основният блат е само от 3 съставки. Една от тях е доста нетрадиционна - сладък картоф. Може да го замените с банан или тиква.
Съставки
- 1 ч.ч. Прясно мляко
- 2 ч.ч. Шоколад
- 1/2 ч.ч. Какао
- 1 ч.ч. Фъстъчено масло
- 3 бр. Сладък картоф
Начин на приготвяне
- 1. Разтопете маслото. Сварете картофите и ги пюрирайте. Добавете пюрето към маслото и какаото на прах и разбъркайте много добре. Изсипете сместа в намазаната тава, разстелете я с шпатула и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20-25 минути. Извадете от фурната и оставете да се охладят напълно.
- 2. За крем сиренето - смесете всички съставки в купа и разбъркайте добре. Като използвате супена лъжица, добавете млякото, и разбъркайте, докато се образува много гъста тесто.
- 3. За шоколадовия ганаш смесете чипса и млякото в купа. Поставена на водна баня на котлона. Бъркайте, докато стане пухкав и лъскав крем. Залейте с ганаша охладения сладкиш.