Нормално е да сте скептично настроени, когато чуете шоколад с червено цвекло, но трябва да го вкусите, за да разберете защо е уникално.
Съставки
- 2 с.л. Какао
- 100 г Какао
- 3-4 ч.л. Бакпулвер
- 5 бр. Яйца
- 300 мл Олио
- 375 г Сварено червено цвекло
- 275 г Брашно
- 375 г Захар
- 1 пакетче Ванилова захар
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. Цвеклото се нарязва на ситно и се пюрира заедно с олиото.
- 2. Яйцата се разбиват с миксера.
- 3. Прибавят се брашното, бакпулвера, 100 г какао, захарта, ванилията и щипка сол.
- 4. Към сместа се добавя и пюрето от цвекло. Разбърква се до получаването на еднородна смес.
- 5. Изсипва се във форма, предварително намаслена и поръсена с брашно.
- 6. Пече се около 1 час и 15 минути в предварително загрята на 175 градуса фурна.
- 7. Отвътре сладкишът трябва да остане леко влажен. След като изстине, се изважда от формата и се поръсва с 2 с.л. какао.