Нормално е да сте скептично настроени, когато чуете шоколад с червено цвекло, но трябва да го вкусите, за да разберете защо е уникално.

Съставки

  • 2 с.л. Какао
  • 100 г Какао
  • 3-4 ч.л. Бакпулвер
  • 5 бр. Яйца
  • 300 мл Олио
  • 375 г Сварено червено цвекло
  • 275 г Брашно
  • 375 г Захар
  • 1 пакетче Ванилова захар
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Цвеклото се нарязва на ситно и се пюрира заедно с олиото.
  • 2. Яйцата се разбиват с миксера.
  • 3. Прибавят се брашното, бакпулвера, 100 г какао, захарта, ванилията и щипка сол.
  • 4. Към сместа се добавя и пюрето от цвекло. Разбърква се до получаването на еднородна смес.
  • 5. Изсипва се във форма, предварително намаслена и поръсена с брашно.
  • 6. Пече се около 1 час и 15 минути в предварително загрята на 175 градуса фурна.
  • 7. Отвътре сладкишът трябва да остане леко влажен. След като изстине, се изважда от формата и се поръсва с 2 с.л. какао.