Кoй не обича шоколад и сладкиши с шоколад? И ние в bistro.bg не правим изключение. Този кекс е за всички шокохолици, защото е с двойна доза шоколад - в тестото и в глазурата.
Рецептата е лесна, продуктите - достъпни. Пригответе, изпечете и ни споделете как се е получило.
Съставки
- 1/2 ч.л. Бакпулвер
 - 2 ч.ч. Брашно
 - 1/2 ч.ч. Прясно мляко
 - 1 1/2 ч.ч. Захар
 - 4 с.л. Какао
 - 200 г Краве масло
 - 4 бр. Яйца
 - 1 пакет Ванилия
 - 1/2 ч.ч. Орех
 
Начин на приготвяне
- 1. Разтопете маслото и добавете към него какаото и захарта.
 - 2. Смесете добре, докато се получи хомогенна каша. Добавете млякото.
 - 3. Оставете да заври на котлона, за да се стопи и захарта, след това отстранете.
 - 4. Отделете около 1 ч. ч. от сместа в чашка.
 - 5. Разбийте яйцата с ванилията и бакпулвера. Добавете брашното, като след всяка лъжица разбърквате, за да се усвои добре. В основната част от тестото добавете орехите, нарязани на ситно.
 - 6. Намаслете форма за кекс и сипете тестото.
 - 7. Печете на 200 градуса за 45-50 мин. За да проверите дали е готово, забодете дървена пръчица или клечка за зъби в кекса. Ако по нея не полепва тесто, значи е добре изпечен.
 - 8. Оставете да се охлади. Поставете в поднос. Залейте с шоколадовата глазура, отделена в чашката.
 

                                






                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    