Афганистански кебапчета. Рецептата е за 20 броя.
Съставки
- 1/2 ч.ч. Олио
- 2 с.л. Зехтин
- 1 ч.л. Кориандър
- 1 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Черен пипер
- 1 глава Лук
- 2 скилидки Чесън
- 4 с.л. Галета
- 2 бр. Яйца
- 2 бр. Картофи
- 500 г Кайма от телешко месо
Начин на приготвяне
- 1. Каймата се запържва в зехтина, заедно с наситнените лук и чесън, като всичко се разбърква, за да стане на трохи.
- 2. Сместа се охлажда и се смила на паста.
- 3. Картофите се обелват, сваряват се и се пюрират. Добавят се яйцата, галетата, кориандърът, солта и черният пипер.
- 4. Картофеното пюре се смесва с пастата от месо.
- 5. Оформят се кебапчета.
- 6. Пържат се на маслена баня до златисто.
- 7. Съвет: Могат да се сервират с млечен сос.