Афганистански кебапчета. Рецептата е за 20 броя.

 

Съставки

  • 1/2 ч.ч. Олио
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1 ч.л. Кориандър
  • 1 ч.л. Сол
  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 1 глава Лук
  • 2 скилидки Чесън
  • 4 с.л. Галета
  • 2 бр. Яйца
  • 2 бр. Картофи
  • 500 г Кайма от телешко месо

Начин на приготвяне

  • 1. Каймата се запържва в зехтина, заедно с наситнените лук и чесън, като всичко се разбърква, за да стане на трохи.
  • 2. Сместа се охлажда и се смила на паста.
  • 3. Картофите се обелват, сваряват се и се пюрират. Добавят се яйцата, галетата, кориандърът, солта и черният пипер.
  • 4. Картофеното пюре се смесва с пастата от месо.
  • 5. Оформят се кебапчета.
  • 6. Пържат се на маслена баня до златисто.
  • 7. Съвет: Могат да се сервират с млечен сос.