Лятната ви трапеза ще се озари от цвета на тoва свежо предястие. В оригиналната си рецепта севичето се прави със сурова риба. Но като страна, в която местно уловената риба не е най-голямото богатство, си позволяваме малко кулинарна фантазия, и използваме пушена. 

 

 

Съставки

  • 1/2 бр. Лимон
  • 1 бр. Краставица
  • 1 щипка Черен пипер
  • 250 г Филе от пушена скумрия
  • 2 бр. Авокадо
  • 1 стрък Зелен лук
  • 4 ч.л. Паста от хрян

Начин на приготвяне

  • 1. Скумрията се нарязва на малки парченца.
  • 2. Обеленото добре узряло авокадо се нарязва на кубчета.
  • 3. Краставицата се нарязва на дребни кубчета като за таратор.
  • 4. Лукът също се наситнява.
  • 5. Всичко се смесва в купа и се подправя с паста от хрян, лимонов сок, черен пипер, сол и зехтин.
  • 6. Сместа се изсипва в купичка за крем и се обръща в салатна чинийка.