Лятната ви трапеза ще се озари от цвета на тoва свежо предястие. В оригиналната си рецепта севичето се прави със сурова риба. Но като страна, в която местно уловената риба не е най-голямото богатство, си позволяваме малко кулинарна фантазия, и използваме пушена.
Съставки
- 1/2 бр. Лимон
- 1 бр. Краставица
- 1 щипка Черен пипер
- 250 г Филе от пушена скумрия
- 2 бр. Авокадо
- 1 стрък Зелен лук
- 4 ч.л. Паста от хрян
Начин на приготвяне
- 1. Скумрията се нарязва на малки парченца.
- 2. Обеленото добре узряло авокадо се нарязва на кубчета.
- 3. Краставицата се нарязва на дребни кубчета като за таратор.
- 4. Лукът също се наситнява.
- 5. Всичко се смесва в купа и се подправя с паста от хрян, лимонов сок, черен пипер, сол и зехтин.
- 6. Сместа се изсипва в купичка за крем и се обръща в салатна чинийка.