Опитайте една от невероятните рецепти на шеф Оскар Мишел, който кръстил произведението си на небеизвестния хотел "Уолдорф-Астория".

Съставки

  • 1 бр. Зелена ябълка
  • 1 бр. Ябълка
  • 2 стръка Целина
  • 1 шепа Грозде
  • 1 шепа Бразилски орех
  • 1 бр. Зелена салата
  • 3 с.л. Майонеза
  • 3-4 с.л. Кисело мляко
  • 2 с.л. Лимонов сок
  • 1 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1.

    Започнете с дресинга. В купичка смесете всички продукти,подправете със сол на вкус, разбъркайте добре и приберете в хладилника.

  • 2.

    Нарежете целите или част от ябълките на тънки филийки, аслед това на пръчици. Сложете в голяма купа.

  • 3.

    Целината нарежете на тънки резени и добавете към ябълките. 

  • 4.

    Отделете гроздовите зърна, разрежете на две и почистетесемената. Прибавете към останалите зеленчуци.

  • 5.

    В сух тиган запечете на умерен огън ядките, като бъркатечесто и внимавате да не прегорят.

  • 6.

    Непосредствено преди сервиране отделете листата на салататаи овкусете с малко зехтин и сол. Разбъркайте внимателно.

  • 7.

    Охладените ядки нарежете на едро.

  • 8. В плато подредете листата зелена салата, отгоре разпределете ябълковата смес, поръсете с ядките и сервирайте.