Опитайте една от невероятните рецепти на шеф Оскар Мишел, който кръстил произведението си на небеизвестния хотел "Уолдорф-Астория".
Съставки
- 1 бр. Зелена ябълка
- 1 бр. Ябълка
- 2 стръка Целина
- 1 шепа Грозде
- 1 шепа Бразилски орех
- 1 бр. Зелена салата
- 3 с.л. Майонеза
- 3-4 с.л. Кисело мляко
- 2 с.л. Лимонов сок
- 1 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1.
Започнете с дресинга. В купичка смесете всички продукти,подправете със сол на вкус, разбъркайте добре и приберете в хладилника.
- 2.
Нарежете целите или част от ябълките на тънки филийки, аслед това на пръчици. Сложете в голяма купа.
- 3.
Целината нарежете на тънки резени и добавете към ябълките.
- 4.
Отделете гроздовите зърна, разрежете на две и почистетесемената. Прибавете към останалите зеленчуци.
- 5.
В сух тиган запечете на умерен огън ядките, като бъркатечесто и внимавате да не прегорят.
- 6.
Непосредствено преди сервиране отделете листата на салататаи овкусете с малко зехтин и сол. Разбъркайте внимателно.
- 7.
Охладените ядки нарежете на едро.
- 8. В плато подредете листата зелена салата, отгоре разпределете ябълковата смес, поръсете с ядките и сервирайте.