Ако сте сред ценителите на пъстървата - тази салата ще Ви очарова.
Съставки
- 2 бр. Кисели краставички
- 250 г Филе от пъстърва
- 3 с.л. Магданоз
- 1 бр. Лимонова кора
- 3 с.л. Зехтин
- 250 г Макарони
- 1 с.л. Каперси
Начин на приготвяне
- 1. Макароните се сваряват в тенджeра в подсолена вода за 8 минути или според указанията на опаковката докато омекнат.
- 2. Отцеждат се и се слагат в голяма купа. Разбъркват се докато са горещи със зелен винегрет, приготвен от 3 с.л. зехтин, настъргана кора от 1 лимон, 3 с.л. пресен магданоз. Посоляват се и се оставят настрани.
- 3. Готовото филе от пъстърва се раздробява на пърченца.
- 4. Киселите краставички се нарязват на малки кубчета.
- 5. Макароните се разбъркват с краставичките и пъстървата и накрая се добавя и 1 с.л. отцедени каперси.