За представителен вид тази салата се подрежда в кухненски ринг. Ако не разполагате с такъв, може да нарежете зеленчуците и да ги оформите на купчина. А върху нея, по дължина, да поставите рибките.
Съставки
- 120 г Квасена сметана
- 16 бр. Сардела
- 1 бр. Авокадо
- 100 г Краставици
- 1 бр. Домат
- 3 с.л. Зехтин
- 2 с.л. Лимонов сок
- 1 с.л. Бял винен оцет
Начин на приготвяне
- 1. Смесете заедно оцета и лимоновия сок. Подправете със сол и смлян черен пипер, за да направите винегрет.
- 2. Смесете нарязаните на ситно краставица, домат и авокадо и овкусете с половината винегрет.
- 3. Добавете подправки към останалия винегрет - босилек и риган.
- 4. Подредете маринованите сардини в пръстен върху плоча или плоска чиния. Притиснете леко с пръсти, за да се оформят. След това бавно изтеглете ринга нагоре и го преместете.
- 5. Добавете от зеленчуковата смес във всяко кръгче с риба. Отгоре сложете заквасена сметана и гарнирайте със стрък кресон. Излейте винегрета около кръга.