Слатата се поднася охладена.
Съставки
- 1 с.л. Магданоз
- 1 с.л. Копър
- 20 г Люти червени чушки
- 40 г Чесън
- 20 г Захар
- 200 мл Вода
- 30 мл Олио
- 450 г Патладжани
- 2 щипки Сол
- 3 с.л. Оцет
Начин на приготвяне
- 1. Патладжаните се нарязват по дължина на филийки, посоляват се и се оставят за 20 минути, за да се отдели горчивият им сок. Изплакват се и се подсушават. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене.
- 2. Патладжаните се намазват с лъжичка олио от горната страна и се запичат на силна фурна, докато омекнат и леко загорят.
- 3. За маринатата: в тенджера се кипват водата, олиото и захарта. Прибавят се солта и оцетът.
- 4. На ситно се нарязват чушката и зелените подправки и заедно с накълцания чесън се пускат във врящата марината.
- 5. Патладжаните се заливат с готовата марината и се оставят да се охладят в хладилника.