Бяло, жълто, зелено, червено... - само комбинацията от цветове може да Ви нахрани.
Съставки
- 2 щипки Сол
- 2 ч.л. Балсамов оцет
- 6 бр. Яйца
- 120 г Зелена салата
- 500 г Домати
- 2 бр. Авокадо
- 20 г Босилек
- 3 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Яйца се сваряват за 10 минути. Отцеждат се и се слагат в купа със студена вода, за да изстинат.
- 2. Смесват се зелената салата с нарязаните на едро домати и двата плода авокадо, обелени и нарязани на кубчета.
- 3. Обелват се и се накълцват яйцата. Добавят се към салатата.
- 4. Към нея се прибавя малка връзка накъсани листа от босилек, около 20 г, 3 с.л. зехтин, 2 ч.л. балсамов оцет и сол на вкус.
- 5. Салатата се залива с дресинга и се разбърква внимателно.