Бяло, жълто, зелено, червено... - само комбинацията от цветове може да Ви нахрани.

Съставки

  • 2 щипки Сол
  • 2 ч.л. Балсамов оцет
  • 6 бр. Яйца
  • 120 г Зелена салата
  • 500 г Домати
  • 2 бр. Авокадо
  • 20 г Босилек
  • 3 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Яйца се сваряват за 10 минути. Отцеждат се и се слагат в купа със студена вода, за да изстинат.
  • 2. Смесват се зелената салата с нарязаните на едро домати и двата плода авокадо, обелени и нарязани на кубчета.
  • 3. Обелват се и се накълцват яйцата. Добавят се към салатата.
  • 4. Към нея се прибавя малка връзка накъсани листа от босилек, около 20 г, 3 с.л. зехтин, 2 ч.л. балсамов оцет и сол на вкус.
  • 5. Салатата се залива с дресинга и се разбърква внимателно.