Една много вкусна и питателна салата, която може да хапвате и като леко ястие за обяд или вечеря. В тази рецепта съчетаваме зеления фасул с известните картофки на Джейми Оливър. Те са прочути с това, че са варени, след което печени и накрая смачкани. не забравяйте да ги поръсите с розмарин. Това е ключова съставка за великолепния им вкус.

 

 

 

 

 

 

Съставки

  • 1/2 ч.л. Розмарин
  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 2 ч.л. Сол
  • 1 с.л. Оцет
  • 2 скилидки Чесън
  • 4 с.л. Зехтин
  • 25 г Краве масло
  • 300 г Картофи
  • 100 г Зелена салата

Начин на приготвяне

  • 1. Измийте картофите, обелете ги и срежете по средата. Сварете ги в подсолена вода за 10 минути. Извадете ги с решетъчна лъжица.
  • 2. В тавичка затоплете масло и зехтин заедно, докато се смесят. Подредете отцедените картофи в нея. Поръсете с подправките и сложете да се изпекат във фурната за 25 минути. 
  • 3. Докато се пекат, задушете зеления фасул в масло. Овкусете със сол. 
  • 4. Готовите картофи натиснете с уред за мачкане на картофи с дупки, за да станат на тънки питки. Полейте с малко зехтин. 
  • 5. Нарежете зелената салата на ситно.
  • 6. Сглобете салатата като най-отдолу на чинията сложите зелена салата, върху нея картофи, а най-отгоре - зелен фасул.