Една много вкусна и питателна салата, която може да хапвате и като леко ястие за обяд или вечеря. В тази рецепта съчетаваме зеления фасул с известните картофки на Джейми Оливър. Те са прочути с това, че са варени, след което печени и накрая смачкани. не забравяйте да ги поръсите с розмарин. Това е ключова съставка за великолепния им вкус.
Съставки
- 1/2 ч.л. Розмарин
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 2 ч.л. Сол
- 1 с.л. Оцет
- 2 скилидки Чесън
- 4 с.л. Зехтин
- 25 г Краве масло
- 300 г Картофи
- 100 г Зелена салата
Начин на приготвяне
- 1. Измийте картофите, обелете ги и срежете по средата. Сварете ги в подсолена вода за 10 минути. Извадете ги с решетъчна лъжица.
- 2. В тавичка затоплете масло и зехтин заедно, докато се смесят. Подредете отцедените картофи в нея. Поръсете с подправките и сложете да се изпекат във фурната за 25 минути.
- 3. Докато се пекат, задушете зеления фасул в масло. Овкусете със сол.
- 4. Готовите картофи натиснете с уред за мачкане на картофи с дупки, за да станат на тънки питки. Полейте с малко зехтин.
- 5. Нарежете зелената салата на ситно.
- 6. Сглобете салатата като най-отдолу на чинията сложите зелена салата, върху нея картофи, а най-отгоре - зелен фасул.