За да се получи вкусно и хубаво руло, пуешкото месо трябва да е добре смляно. важно за рецептата е да има добър баланс между месо, мазнини и попадравки. Само така рулото става крехко и сочно.

 

Сместа за рулото може да приготвите предварително, да оформите и да замразите. Така ще имате заготовка за една бърза вечеря. 

Съставки

  • 1/2 бр. Глава лук
  • 1 с.л. Зехтин
  • 1 с.л. Магданоз
  • 1/4 ч.ч. Пармезан
  • 1/3 ч.ч. Сметана
  • 680 г Готово пуешко
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Сложете тиган на котлона и сипете зехтина. Сотирайте нарязания лук до омекване. Отнема около 4 минути.
  • 2. Сипете лука в голяма купа и добавете смляното пуешко, сметаната, настъргания пармезан, наситнения магданоз, солта и пипера.
  • 3. Разбъркайте добре до получаване на стегната смес. 
  • 4. Сложете сместа в продълговата форма.
  • 5. Печете в предварително загрята на 230 градуса фурна за 30 минути.
  • 6. Извадете рулото от фурната и оставете да се охлади 10 минути.