За да се получи вкусно и хубаво руло, пуешкото месо трябва да е добре смляно. важно за рецептата е да има добър баланс между месо, мазнини и попадравки. Само така рулото става крехко и сочно.
Сместа за рулото може да приготвите предварително, да оформите и да замразите. Така ще имате заготовка за една бърза вечеря.
Съставки
- 1/2 бр. Глава лук
- 1 с.л. Зехтин
- 1 с.л. Магданоз
- 1/4 ч.ч. Пармезан
- 1/3 ч.ч. Сметана
- 680 г Готово пуешко
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Сложете тиган на котлона и сипете зехтина. Сотирайте нарязания лук до омекване. Отнема около 4 минути.
- 2. Сипете лука в голяма купа и добавете смляното пуешко, сметаната, настъргания пармезан, наситнения магданоз, солта и пипера.
- 3. Разбъркайте добре до получаване на стегната смес.
- 4. Сложете сместа в продълговата форма.
- 5. Печете в предварително загрята на 230 градуса фурна за 30 минути.
- 6. Извадете рулото от фурната и оставете да се охлади 10 минути.