Вкусна рецепта, предоставена от мама Ваня и Росен - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 450 г Бял боб
  • 200 г Бекон
  • 3 стръка Пресен лук
  • 1-2 бр. Морков
  • 100 г Зелени маслини
  • 100 г Сушени манатарки
  • 100 г Печурки
  • 2 бр. Червени чушки
  • 1-2 бр. Люти чушлета

Начин на приготвяне

  • 1. В тиган с малко олио запържете нарязани на кубчета бекон, чушка, морков, пресен лук, чубрица, нарязани манатарки и печурки.
  • 2. След като всичко се запържи добавете маслините, нарязани на кръгчета.
  • 3. Подправете с прясна мащерка, сол, черен пипер и червен пипер. Разбъркайте и добавете боба. Оставете всичко да поври в тигана.
  • 4. За да направите добавката запържете лютите чушки в малко олио.
  • 5. Обелете ги, наситнете и ги смесете със сметана, олио, копър, чесън и сол.
  • 6. В сух тиган запържете бекон на лентички да стане на чипс.
  • 7. Сервирайте боба с резен препечен бекон отгоре и разядка от сметана и люти чушка отстрани.