Вкусна рецепта, предоставена от мама Ваня и Росен - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 450 г Бял боб
- 200 г Бекон
- 3 стръка Пресен лук
- 1-2 бр. Морков
- 100 г Зелени маслини
- 100 г Сушени манатарки
- 100 г Печурки
- 2 бр. Червени чушки
- 1-2 бр. Люти чушлета
Начин на приготвяне
- 1. В тиган с малко олио запържете нарязани на кубчета бекон, чушка, морков, пресен лук, чубрица, нарязани манатарки и печурки.
- 2. След като всичко се запържи добавете маслините, нарязани на кръгчета.
- 3. Подправете с прясна мащерка, сол, черен пипер и червен пипер. Разбъркайте и добавете боба. Оставете всичко да поври в тигана.
- 4. За да направите добавката запържете лютите чушки в малко олио.
- 5. Обелете ги, наситнете и ги смесете със сметана, олио, копър, чесън и сол.
- 6. В сух тиган запържете бекон на лентички да стане на чипс.
- 7. Сервирайте боба с резен препечен бекон отгоре и разядка от сметана и люти чушка отстрани.