Вкусна рецепта, предоставена от мама Димитрина Борисова и Габриела Петрова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Съставки

  • 50 г Пармезан
  • 200 г Печурки
  • 200 г Спанак
  • 650 мл Бульон
  • 250 мл Бяло вино
  • 2 скилидки Чесън
  • 1 глава Лук
  • 350 г Ориз арборио
  • 50 г Сушени манатарки

Начин на приготвяне

  • 1. В тиган със зехтин и олио задушете нарязаните на ситно лук и чесън.
  • 2. Прибавете ориза, оставете да се запържи, разбъркайте и загасете свиното.
  • 3. Добавете бульон и половината от маслото.
  • 4. Доливайте постепенно от бульона, като бъркате непрекъснато.
  • 5. Накиснете сухите гъби в топла вода.
  • 6. В отделен тиган с масло и зехтин запържете нарязаните печурки инабъбналите сушени манатарки. 
  • 7. Към финала сложете наситнения спанак, важно е да не се развари, а даостане свеж.
  • 8. Водата от накисването на гъбите изсипете в ризотото, като внимавате дане паднат песъчинките, останали на дъното.
  • 9. Когато ризотото е почти готово добавете запържените гъби и останалотомасло, хубаво разбъркайте, и накрая сложете пармезана.
  • 10. Поръсете със счукан черен пипер и сервирайте.