Вкусна рецепта, предоставена от мама Димитрина Борисова и Габриела Петрова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 50 г Пармезан
- 200 г Печурки
- 200 г Спанак
- 650 мл Бульон
- 250 мл Бяло вино
- 2 скилидки Чесън
- 1 глава Лук
- 350 г Ориз арборио
- 50 г Сушени манатарки
Начин на приготвяне
- 1. В тиган със зехтин и олио задушете нарязаните на ситно лук и чесън.
- 2. Прибавете ориза, оставете да се запържи, разбъркайте и загасете свиното.
- 3. Добавете бульон и половината от маслото.
- 4. Доливайте постепенно от бульона, като бъркате непрекъснато.
- 5. Накиснете сухите гъби в топла вода.
- 6. В отделен тиган с масло и зехтин запържете нарязаните печурки инабъбналите сушени манатарки.
- 7. Към финала сложете наситнения спанак, важно е да не се развари, а даостане свеж.
- 8. Водата от накисването на гъбите изсипете в ризотото, като внимавате дане паднат песъчинките, останали на дъното.
- 9. Когато ризотото е почти готово добавете запържените гъби и останалотомасло, хубаво разбъркайте, и накрая сложете пармезана.
- 10. Поръсете със счукан черен пипер и сервирайте.