Ако цялото семейство обича риба, може да сготвите за обяд рибена яхния.
Съставки
- 1 бр. Лимон
- 1 щипка Черен пипер
- 1 ч.л. Девесил
- 1 бр. Дафинов лист
- 2 зрънца Бахар
- 1 ч.л. Червен пипер
- 1 кубче Зеленчуков бульон
- 2 бр. Червени чушки
- 3 бр. Домати
- 1 ч.ч. Олио
- 1 глава Лук
- 1/2 бр. Скумрия
Начин на приготвяне
- 1. В тенджера се налива олиото. Нарязват се на ситно лука и чушките и се слагат да се задушат в олиото.
- 2. Долива се 200 мл вода с разтворения в нея зеленчуков бульон и червен пипер.Сместа се оставя да поври 2-3 минути.
- 3. Почистените риби се нарязват на порции и се добавят към зеленчуците.
- 4. Овкусява се с дафинов лист и бахар.
- 5. Тенджерата се похлупва и се слага на слаб огън ястието да покъкри. Не се разбърква, а се разклаща леко съда, за да не се наруши целостта на парчетата риба.
- 6. След около 30 минути се добавят обелените и нарязани на четвъртинки домати.
- 7. Яхнията се оставя да поври още 10-15 минути на тих огън.
- 8. По желание рибената яхния може да се сгъсти с 1 чаена лъжичка нишесте, размито в малко вода. Накрая се добавя девесила. Ястието се поднася с четвъртинка лимон.