Известен по света като fish en papillote, този чудесен метод за готвене на риба пести време и оставя фурната ви чиста. Ако не обичате да приготвяте риба заради миризмата – тази рецепта е за вас. Нужни са ви само хартия за печене и 20 минути.
Съставки
- 1 с.л. Зехтин
- 1 бр. Лимон
- 7-8 бр. Зелени маслини
- 1 щипка Морска сол
- 1 щипка Черен пипер
- 2 бр. Ципура
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява до 180 градуса. Рибата се намазва със зехтина отвън и отвътре, посолява се и се подправя с черния пипер.
- 2. Всяка риба се поставя върху голямо дълго парче хартия за печене. Лимонът се нарязва на ивички заедно с кората, а маслините - на кръгчета.
- 3. Рибата се пълни с част от получената смес и се добавят цели клонки мащерка или розмарин. Ако сте избрали рибни филета, просто ги покрийте със сместа. Останалите маслини и лимон се използвате за декорация преди сервиране.
- 4. Рибата се завива плътно в хартията, като крайчетата на пакетите се връзват с канап или се защипват с телбод, така че парата да не излезе по време на готвене.
- 5. Пече се 15 минути, изважда се и се оставя да изстине за 5 мин. преди да се разреже хартията и да се сервира. Да ви е сладко!