Лесно за изпълнение и вкусно за хапване ястие.

Съставки

  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Сол
  • 1 ч.л. Захар
  • 1-2 щипки Розмарин
  • 2 бр. Дафинов лист
  • 1 с.л. Червен пипер
  • 1 с.л. Доматено пюре
  • 10 с.л. Оцет
  • 50 г Брашно
  • 300 мл Олио
  • 20 г Маслини
  • 800 г Бяла риба

Начин на приготвяне

  • 1. Рибата се измива добре и оваля в брашно.
  • 2. Изпържва се в дълбок тиган.
  • 3. Изпържените филета се слагат в голяма чиния да изстинат.
  • 4. За соса: в дълбок тиган с капак се налива олио. Слагат се 2-3 с.л. брашно и се бърка с дървена лъжица, докато се получи златист цвят.
  • 5. Прибавят се оцетът и доматеното пюре, разтворено в 1 чаша топла вода, черният пипер, пресованият чесън, дафиновият лист и розмаринът.
  • 6. Сосът се овкусява със сол и захар.
  • 7. Долива се 1 чаена чаша топла вода и съдът се захлупва. Сместа се оставя да ври 15 минути.
  • 8. Изпържените филета внимателно се връщат в тигана да поврaт със зеленчуците 2-3 минути.
  • 9. Накрая ястието се поръсва със смлян черен пипер. Сервира се в плоска чиния, полята с червения сос и украса - цели маслини.