Лесно за изпълнение и вкусно за хапване ястие.
Съставки
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 1 ч.л. Захар
- 1-2 щипки Розмарин
- 2 бр. Дафинов лист
- 1 с.л. Червен пипер
- 1 с.л. Доматено пюре
- 10 с.л. Оцет
- 50 г Брашно
- 300 мл Олио
- 20 г Маслини
- 800 г Бяла риба
Начин на приготвяне
- 1. Рибата се измива добре и оваля в брашно.
- 2. Изпържва се в дълбок тиган.
- 3. Изпържените филета се слагат в голяма чиния да изстинат.
- 4. За соса: в дълбок тиган с капак се налива олио. Слагат се 2-3 с.л. брашно и се бърка с дървена лъжица, докато се получи златист цвят.
- 5. Прибавят се оцетът и доматеното пюре, разтворено в 1 чаша топла вода, черният пипер, пресованият чесън, дафиновият лист и розмаринът.
- 6. Сосът се овкусява със сол и захар.
- 7. Долива се 1 чаена чаша топла вода и съдът се захлупва. Сместа се оставя да ври 15 минути.
- 8. Изпържените филета внимателно се връщат в тигана да поврaт със зеленчуците 2-3 минути.
- 9. Накрая ястието се поръсва със смлян черен пипер. Сервира се в плоска чиния, полята с червения сос и украса - цели маслини.