След като вече сте направили пролетното почистване вкъщи е време да сътворим малко хаос в кухнята ;) Сладките рецепти са любими на всички, а какво по-хубаво от сладки рецепти на великденска тематика!

Днешната кулинарна идея е за пухкави безглутенови мъфини с интересна и вкусна декорация. Мъфинът представлява малко подобие на кексче с форма на чашка, често подсладен и обикновено сервиран с вид топинг. Произходът на думата мъфин идва от френската дума moufflet, която означава “мек” и често пъти се използва за хляб.

Преди да започнем, си поставяме няколко цели:

Цел номер 1: да си набавим всички необходими продукти
Цел номер 2: да се доближим възможно най-много до визията на “гнездо” с декорацията
Цел номер 3: да си и оближем пръстите след това и да кажем воала!

И сега да се впуснем в кулинарното приключение с Dragon Superfoods:

100 г бадемово брашно 
5 с.л кокосово брашно 
2 яйца
200 мл соева напитка с ванилия
50 мл кокосово масло 
50-80 г кокосова захар 
1 ч.л сода + щипка хималайска сол Гурме Класа

  • За шоколадовия фростинг

200 г заместител на сметаната с овес The Bridge
100 г капки черен шоколад Dragon Superfoods

  • За яйчицата:

шоколадови бадеми Bettr

За да приготвите това пухкаво произведение на изкуството, трябва да следвате няколко стъпки:

  • В купичка разбийте яйцата, добавете маслото и млякото.
  • Пресейте брашната и ги добавете към мокрите съставки заедно със захарта, содата и солта.
  • Разпределете получената смес в силиконови формички за мъфини.
  • Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180° за 20-30 минути.
  • Разтопете шоколада на водна баня, добавяйки сметаната на тънка струйка и разбърквайте бързо без да спирате.
  • Оставете крема да стегне. След като стегне, го изсипете в пош, сложете подходящ накрайник и декорирайте мъфините така, че с крема да се образува гнездо. Звучи сложно, но всъщност е доста лесно. Развихрете въображението си - в изкуството всичко е позволено!
  • Добавете шоколадовите бадеми накрая и готово.

Мъфините “Гнездо” са готови, можем да преминем към изпълнението на цел номер 3 и да си оближем пръстите!