Тези пухкави бутерки може да направите с любимото си сирене. В рецептата използваме гауда, която леко се разтопява при печене. Може да я замените с пармезан, чедър, ементал или кашкавал.
Сиренките с билки са подходящи както за закуска, така и за брънч или лека вечеря.
Добавете тази рецепта към списъка си с бързи и лесни!
Съставки
- 2 пакет Бутер тесто
- 3 бр. Домати
- 300 г Сирене Гауда
- 5 стръка Мащерка
- 3 щипки Босилек
- 3 щипки Чубрица
- 3 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Извадете бутер тестото от фризера или хладилника поне 15 минути преди да започнете работа с него, за да може да се отпусне. Разстелете го и го нарежете на квадрати с дължина на страната 6-7 см.
- 2. На всички страни на квадратите направете малки разрези - около 1 см. Така квадратите няма да се надуят в средата при печене.
- 3. Нарежете гаудата на малки кубчета и подредете няколко от тях върху всеки квадрат от бутер тесто.
- 4. Нарежете доматите на кръгове с дебелина около сантиметър. Посолете ги и оставете върху повдигната леко чиния, за да се отдели излишния сок. Твърде сочните домати овлажняват бутер тестото и вместо леко и въздушно, то става плоско и глетаво.
- 5. Сложете по едно доматено кръгче върху сиренето. Сипете по няколко капки зехтин само върху домата.
- 6. Поръсете с билките и подправките.
- 7. Печете 25 минути в предварително загрята на 175 градуса фурна с включен вентилатор.