Кой е казал, че палачинки са вредни? Когато са с полезни съставки и не са пържени в много масло - те са не само вкусна, но и здравословна закуска. Протеиновите палачинки се правят с овесени ядки, вместо с брашно, а в състсва им се добавя протеин на прах. Разбира се, последното е стъпка, която може да пропуснете и просто да увеличите количеството овесени ядки. 

 

Съставки

  • 3 бр. Яйца
  • 1 ч.ч. Овесени ядки
  • 1 бр. Банан
  • 3 ч.л. Протеин на прах
  • 1/2 ч.ч. Сол
  • 1/2 ч.ч. Захар
  • 2 с.л. Краве масло
  • 1/2 ч.ч. Прясно мляко
  • 1/2 ч.л. Сода за хляб

Начин на приготвяне

  • 1. Разбийте яйцата с миксер на висока скорост. Разтопете маслото и сипете 1 с.л. в сместа. 
  • 2. Добавете овесените ядки, прясното мляко, содата, солта и захарта. И разбийте за още 2 минути. Трябва да се получи средно гъста смес. 
  • 3. Останалата част от маслото оставете за намазване на плочите на гофретника. Включете го да загрее и сипете нужното количество, според размера на гофретника. Важно е да е достатъчно, за да се оформи хубав релеф, но и да не е прекалено, защото при печене се надуват. 
  • 4. Готовите протеинови вафли може да хапвате с мед или кленов сироп. В солен вариант им подхождат различни видове меса, меки сирена и песто.