Традиционна нашенска салата в пролетен вариант. За да й придадете още по-голяма пъстрота и обагреност, изберете консервния боб в два цвята - бял и червен.

Съставки

  • 1 бр. Лимон
  • 1 с.л. Пчелен мед
  • 800 г Боб консерва
  • 100 г Бейби спанак
  • 1 връзка Репичка
  • 1 връзка Пресен лук
  • 1 бр. Краставица
  • 4 стръка Джоджен
  • 90 мл Зехтин

Снимка: iStock

Начин на приготвяне

  • 1. Репичките се режат на много тънки кръгчета.
  • 2. Краставицата се обелва, разполовява се по дължина, почиства се от семките и твърдата част се реже косо.
  • 3. Лукът и джодженът се наситняват.
  • 4. Дресингът се приготвя като се смесват медът, настърганата кора и сокът от лимона, зехтинът и сол на вкус. Всичко се разбърква, докато се получи еднородна смес.
  • 5. Репичките, краставицата, лукът, отцедените бял и червен боб, спанакът и джодженът се заливат с дресинга.
  • 6. Салатата се разбърква и се поднася веднага.