Традиционна нашенска салата в пролетен вариант. За да й придадете още по-голяма пъстрота и обагреност, изберете консервния боб в два цвята - бял и червен.
Съставки
- 1 бр. Лимон
- 1 с.л. Пчелен мед
- 800 г Боб консерва
- 100 г Бейби спанак
- 1 връзка Репичка
- 1 връзка Пресен лук
- 1 бр. Краставица
- 4 стръка Джоджен
- 90 мл Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Репичките се режат на много тънки кръгчета.
- 2. Краставицата се обелва, разполовява се по дължина, почиства се от семките и твърдата част се реже косо.
- 3. Лукът и джодженът се наситняват.
- 4. Дресингът се приготвя като се смесват медът, настърганата кора и сокът от лимона, зехтинът и сол на вкус. Всичко се разбърква, докато се получи еднородна смес.
- 5. Репичките, краставицата, лукът, отцедените бял и червен боб, спанакът и джодженът се заливат с дресинга.
- 6. Салатата се разбърква и се поднася веднага.