За закуска имаме нужда от нещо свежо и засищащо. Добре е в първото ни хранене винаги да има протеин, за да стартираме деня с достатъчно енергия. В този пролетен сандвич са включени яйца от пъдпъдък, които са добър източник на желязо и белтъчини. Едно от най-ценните им качества е, че не съдържат лош холестерол (за разлика от кокошите яйца). 

 

Пролетната си закуска може да обогатите с различни пресни, сезонни зеленчуци - салата, репички и др. 


Съставки

  • 10 стръка Рукола
  • 4 бр. Пъдпъдъчи яйца
  • 100 г Крем сирене
  • 2 филии Хляб
  • 10 бр. Орехи

Начин на приготвяне

  • 1. Препечете филийките хляб. След като леко изстинат, ги намажете с крем сирене.
  • 2. Обелете яйцата и ги нарежете на шайби. Подредете ги върху крем сиренето. 
  • 3. Измийте стръкчетата свежа рукола и ги наредете върху яйцата. Ако са от пораснала рукола, може да ги накъсате. Бейби стръкчетата оставете цели. 
  • 4. Нарежете орехите на едро и поръсете филийката с тях.