За закуска имаме нужда от нещо свежо и засищащо. Добре е в първото ни хранене винаги да има протеин, за да стартираме деня с достатъчно енергия. В този пролетен сандвич са включени яйца от пъдпъдък, които са добър източник на желязо и белтъчини. Едно от най-ценните им качества е, че не съдържат лош холестерол (за разлика от кокошите яйца).
Пролетната си закуска може да обогатите с различни пресни, сезонни зеленчуци - салата, репички и др.
Съставки
- 10 стръка Рукола
- 4 бр. Пъдпъдъчи яйца
- 100 г Крем сирене
- 2 филии Хляб
- 10 бр. Орехи
Начин на приготвяне
- 1. Препечете филийките хляб. След като леко изстинат, ги намажете с крем сирене.
- 2. Обелете яйцата и ги нарежете на шайби. Подредете ги върху крем сиренето.
- 3. Измийте стръкчетата свежа рукола и ги наредете върху яйцата. Ако са от пораснала рукола, може да ги накъсате. Бейби стръкчетата оставете цели.
- 4. Нарежете орехите на едро и поръсете филийката с тях.