Този върховен щрудел не само че можем да си приготвим с готови кори, а и да се насладим на едно превъзходно постно ястие. За да си угодим, ни трябва само малко време, желание, някое и друго ябълково, дюлево и тиквено парченце и, разбира се, голяма доза любов и вдъхновение.
Съставки
- 1 ч.л. Джинджифил
- 1 пакетче Канела
- 10 ч.л. Олио
- 8 с.л. Кафява захар
- 1 шепа Стафиди
- 2 резена Тиква
- 2 бр. Дюли
- 4 бр. Ябълки
Начин на приготвяне
- 1. След отварянето на пакета с готовите кори, се застила коричка, върху която се напръсква равномерно по цялата повърхност с олиото,
- 2. Върху първата се поставя втора коричка, отгоре се сипва настърганата смес от ябълката, тиквата и дюлята.
- 3. С лъжичка се поръсва кафява захар, щипка канела и джинджифил, като към така разположената плънка се прибавят и няколко стафидки.
- 4. Загъва се на руло и се подрежда в намазаната с олиото тавичка. По същия начин се приготвят и останалите кори.
- 5. Пече се в предварително загрята на 250 градуса фурна с продължителност около 20-30 минути.