Вкусни и меки понички, които лесно може да приготвите у дома.
За мая за тестото се използва смес от 20 г брашно, 20 г захар, 140 мл прясно мляко и 9 г прясна мая. Всичко се смесва в дълбока купа и се оставя да шупне.
По рецепта пълнежът на поничките е течен шоколад. Ако предпочитате, може да го замените с шипков мармалад или вид сладко.
Съставки
- 400 г Брашно
 - 1 кубче Мая
 - 80 мл Прясно мляко
 - 70 г Захар
 - 2 бр. Жълтъци
 - 1 щипка Сол
 - 50 г Краве масло
 - 1/2 ч.л. Лимонова кора
 
Начин на приготвяне
- 1. Замесете маята с останалите продукти, за да стане меко тесто.
 - 2. Разточете на кора с дебелина 1 см. Изрежете кръгове с формичка за сладки или с чаша. Подредете в тава, застлана с хартия за печене.
 - 3. В средата на всяко кръгче сложете по 1-2 ч. л. течен шоколад.
 - 4. Отгоре поставете второ кръгче от тестото. Намажете с разбит с вилица белтък
 - 5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.
 - 6. Готовите понички се поръсват с пудра глазура.
 

                                






                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    