Вкусни и меки понички, които лесно може да приготвите у дома. 

За мая за тестото се използва смес от 20 г брашно, 20 г захар, 140 мл прясно мляко и 9 г прясна мая. Всичко се смесва в дълбока купа и се оставя да шупне. 

По рецепта пълнежът на поничките е течен шоколад. Ако предпочитате, може да го замените с шипков мармалад или вид сладко.    

 

Съставки

  • 400 г Брашно
  • 1 кубче Мая
  • 80 мл Прясно мляко
  • 70 г Захар
  • 2 бр. Жълтъци
  • 1 щипка Сол
  • 50 г Краве масло
  • 1/2 ч.л. Лимонова кора

Начин на приготвяне

  • 1. Замесете маята с останалите продукти, за да стане меко тесто. 
  • 2. Разточете на кора с дебелина 1 см. Изрежете кръгове с формичка за сладки или с чаша. Подредете в  тава, застлана с хартия за печене.
  • 3. В средата на всяко кръгче сложете по 1-2 ч. л. течен шоколад.
  • 4. Отгоре поставете второ кръгче от тестото. Намажете с разбит с вилица белтък
  • 5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. 
  • 6. Готовите понички се поръсват с пудра глазура.