Вкусна рецепта, предоставена от мама Красимира и Цветан Ангелови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 1 с.л. Царевично нишесте
  • 2 ч.л. Соев сос
  • 2 с.л. Доматено пюре
  • 2 ч.л. Вода
  • 2 с.л. Кафява захар
  • 150 мл Оризов оцет
  • 6 резена Ананас от консерва
  • 2 глави Лук
  • 2 бр. Зелени чушки
  • 2 бр. Червени чушки
  • 4 с.л. Олио
  • 4 с.л. Брашно
  • 4 бр. Пилешки гърди
  • 300 г Бял ориз

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете пилешките гърди на жулиени и ги оваляйте в брашно. 
  • 2. Загрейте мазнината в тиган с незалепващо покритие и запържете пилешкото до златисто. 
  • 3. Нарежете двата вида чушки на едро. Нарежете лука на полумесеци.Нарежете ананаса на кубчета.
  • 4. В отделен тиган запържете чушките, лука и ананаса.
  • 5. Докато месото и зеленчуците се готвят, пригответе соса като смесите оцета, кафява захар, кетчуп и соев сос в малка тенджера и ги кипнете. 
  • 6. Разтворете нишестето в малко вода, добавете към врящата смес и бъркайте, докато се сгъсти.
  • 7. Прибавете зеленчуците към пилешкото и залейте със соса.
  • 8. Гответе всичко заедно 2-3 минути. Месото трябва да е крехко, а зеленчуците леко хрупкави. 
  • 9. Сварете ориза в подсолена вода както се вари паста. Отцедете го от водата и подправете със сол, пипер и малко олио, за да не залепва, накрая го полейте леко със сладко-киселия сос.
  • 10. Сервирайте пилешкото със зеленчуците върху канапе от ориз.