Вкусна рецепта с яйца по арабски, предоставена от мама Рени Казакова и Гергана Иванова  - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Съставки

  • 8 бр. Яйца
  • 1 с.л. Зехтин
  • 1/2 глава Лук
  • 1 скилидка Чесън
  • 2 бр. Зелени чушки
  • 2 бр. Червени чушки
  • 2 бр. Консервна кутия домати
  • 1 с.л. Кимион
  • 1 с.л. Червен пипер
  • 1 с.л. Магданоз
  • 400 г Пилешко бонфиле

Начин на приготвяне

  • 1. В по-голям тиган на котлона загрейте зехтина на умерен огън.
  • 2. Добавете лука и чесъна, нарязани на ситно.
  • 3. Оставете да се запържат за около 5 минути, докато омекнат. 
  • 4. Добавете нарязаните чушки докато омекнат за 5 мин. 
  • 5. След изсипете в тигана нарязаните домати заедно със сока от консервата. Овкусете с подправките и захарта и разбъркайте. 
  • 6. Когато сосът заври добавете сол и черен пипер на вкус.  
  • 7. Върху сгъстения сос чукнете едно по едно яйцата.
  • 8. Покрийте с капак тигана и го оставете 10 - 15 минути, докато яйцата се стегнат, а сосът леко се запече.
  • 9. Готовото ястие се гарнирайте с наситнен магданоз.
  • 10. Пилешкото нарежете на жулиени.
  • 11. Подправете с червен пипер, кимион и сол.
  • 12.
    Изпържете в грил тиган с малко олио.
  • 13. Сервирайте пилешкото с доматения сос и яйцата.