Вкусна рецепта с яйца по арабски, предоставена от мама Рени Казакова и Гергана Иванова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 8 бр. Яйца
- 1 с.л. Зехтин
- 1/2 глава Лук
- 1 скилидка Чесън
- 2 бр. Зелени чушки
- 2 бр. Червени чушки
- 2 бр. Консервна кутия домати
- 1 с.л. Кимион
- 1 с.л. Червен пипер
- 1 с.л. Магданоз
- 400 г Пилешко бонфиле
Начин на приготвяне
- 1. В по-голям тиган на котлона загрейте зехтина на умерен огън.
- 2. Добавете лука и чесъна, нарязани на ситно.
- 3. Оставете да се запържат за около 5 минути, докато омекнат.
- 4. Добавете нарязаните чушки докато омекнат за 5 мин.
- 5. След изсипете в тигана нарязаните домати заедно със сока от консервата. Овкусете с подправките и захарта и разбъркайте.
- 6. Когато сосът заври добавете сол и черен пипер на вкус.
- 7. Върху сгъстения сос чукнете едно по едно яйцата.
- 8. Покрийте с капак тигана и го оставете 10 - 15 минути, докато яйцата се стегнат, а сосът леко се запече.
- 9. Готовото ястие се гарнирайте с наситнен магданоз.
- 10. Пилешкото нарежете на жулиени.
- 11. Подправете с червен пипер, кимион и сол.
- 12. Изпържете в грил тиган с малко олио.
- 13. Сервирайте пилешкото с доматения сос и яйцата.