Вкусна рецепта, предоставена от мама Мария и Деница Данчеви - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 150 г Царевица
- 150 г Моркови
- 2 скилидки Чесън
- 100 г Синьо сирене
- 200 мл Сметана
- 400 г Броколи
- 600 г Пилешко бонфиле
- 150 г Зелен грах
- 80 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Наситнете чесъна и го пуснете в загрято олио да се запържи леко.
- 2. Нарежете пилешкото и го сложете също да се пържи при чесъна.
- 3. Броколито бланширайте във вряща вода със щипка сол и щипка захар за 3-4 мин.
- 4. След това го отцедете и го добавете към запърженото пиле в тигана.
- 5. Сложете в тигана и сметаната, и натрошеното синьо сирене.
- 6. Хубаво разбъркайте и оставете да се обединят вкусовете за 5-6 мин.
- 7. Гарнитурата направете като разтопите масло в тиган и добавите грах и царевица.
- 8. Оставете да се запържат и подправете със сол и черен пипер.
- 9. Сервирайте заедно пилешкото с броколи и задушените зеленчуци.