Вкусна рецепта, предоставена от мама Татяна Василева и Анна Василева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Съставки

  • 1 с.л. Оцет
  • 4 бр. Яйца
  • 400 г Пилешко филе
  • 300 г Брюкселско зеле
  • 2 глави Червен лук
  • 2 бр. Сладък картоф

Начин на приготвяне

  • 1. Oбелетеи нарежете картофите на кубчета, сложете ги в купа, покрийте ги с найлоновофолио или хартия за печене, готвeте ги в рамките на 5 мин. в микровълнова фурна на високастепен. 
  • 2. След това ги оставете да се охладятлеко.
  • 3. Загрейте олиото в голям тиган идобавете лука, нарязан на кръгчета. Пържете 5-8 мин. докато започне дапокафенява. 
  • 4. Добавете зелето, нарязано на тънкифилийки. Гответе до омекване. 
  • 5. Подправете със сол и индийско орехче. В тигана добавете задушените картофи. Гответе още 5 мин.
  • 6. Пилешкото филе поръсете със сол, олиои черен пипер и запечете на тиган от двете страни. 
  • 7. Яйцата поширайте във вряща подсоленавода с 1 с.л. оцет. 
  • 8. Ястието сервирайте като сложите най-напредот зеленчуковата смес, отгоре поставете по едно забулено яйце, а отстранипилешкото месо.