Вкусна рецепта, предоставена от мама Татяна Василева и Анна Василева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 с.л. Оцет
- 4 бр. Яйца
- 400 г Пилешко филе
- 300 г Брюкселско зеле
- 2 глави Червен лук
- 2 бр. Сладък картоф
Начин на приготвяне
- 1. Oбелетеи нарежете картофите на кубчета, сложете ги в купа, покрийте ги с найлоновофолио или хартия за печене, готвeте ги в рамките на 5 мин. в микровълнова фурна на високастепен.
- 2. След това ги оставете да се охладятлеко.
- 3. Загрейте олиото в голям тиган идобавете лука, нарязан на кръгчета. Пържете 5-8 мин. докато започне дапокафенява.
- 4. Добавете зелето, нарязано на тънкифилийки. Гответе до омекване.
- 5. Подправете със сол и индийско орехче. В тигана добавете задушените картофи. Гответе още 5 мин.
- 6. Пилешкото филе поръсете със сол, олиои черен пипер и запечете на тиган от двете страни.
- 7. Яйцата поширайте във вряща подсоленавода с 1 с.л. оцет.
- 8. Ястието сервирайте като сложите най-напредот зеленчуковата смес, отгоре поставете по едно забулено яйце, а отстранипилешкото месо.