Вкусна рецепта, предоставена от мама Мариана Мерджанова и Веселина Христова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 500 г Гъби
  • 100 г Спанак
  • 100 г Синьо сирене
  • 700 г Пилешко бонфиле
  • 30 г Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Измийте спанака и го нарежете без дръжките.
  • 2. Задушете го заедно с наситнен чесън и лук. Когато омекне добавете начупено синьо сирене
  • 3. Пилешкото филе овкусете със сол и черен пипер.
  • 4. Направете прорези като джоб във филето и във всеки джоб сложете от плънката със спанак и сирене.
  • 5. Увийте всяко филе с бекон и ги изпечете на грил тиган до готовност.
  • 6. Гъбите почистете, нарежете и задушете в масло заедно с мащерка, сол и черен пипер.
  • 7. Сервирайте пилешкото, гарнирано с гъбите в масло.