Вкусна рецепта, предоставена от мама Мариана Мерджанова и Веселина Христова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 500 г Гъби
- 100 г Спанак
- 100 г Синьо сирене
- 700 г Пилешко бонфиле
- 30 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Измийте спанака и го нарежете без дръжките.
- 2. Задушете го заедно с наситнен чесън и лук. Когато омекне добавете начупено синьо сирене
- 3. Пилешкото филе овкусете със сол и черен пипер.
- 4. Направете прорези като джоб във филето и във всеки джоб сложете от плънката със спанак и сирене.
- 5. Увийте всяко филе с бекон и ги изпечете на грил тиган до готовност.
- 6. Гъбите почистете, нарежете и задушете в масло заедно с мащерка, сол и черен пипер.
- 7. Сервирайте пилешкото, гарнирано с гъбите в масло.