Този китайски специалитет е любимо ястие на милиони гастрономи. Хрупкави и сусамено очарователни, те печелят сърцето и небцето на все повече гурмани и ценители на месните шедьоври по света.

Съставки

  • 1 кг Пилешки гърди
  • 1 с.л. Сол
  • 1 с.л. Олио
  • 1 с.л. Черен пипер
  • 1 бр. Яйце
  • 2 с.л. Сусам
  • 2 с.л. Галета
  • 2 с.л. Брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Яйцето, солта и черният пипер се сипват в дълбока чиния и се разбъркват. В друг съд се смесват сусамът и галетата, отделно се слага брашното.
  • 2. Предварително измитите и подсушени пилешки гърди се овалват първо в брашното, след това – в яйцето и накрая – в сусама и галетата.
  • 3. Олиото се загрява и нарязаното на хапки месо се запържва. Сервират се поляти със сладко-кисел сос.