Вкусна рецепта, предоставена от мама Милена и Даниел Миладинови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 500 г Пилешки дроб
  • 3 глави Лук
  • 2 бр. Моркови
  • 2 бр. Зелени чушки
  • 2 бр. Домати
  • 500 г Гъби
  • 8 бр. Яйца

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете морковите и чушките на кръгчета, а лукът - на полумесеци. 
  • 2. Задушете ги до омекване в олиото.
  • 3. Подправете със сол и черен пипер, и към тях добавете измитите и отцедени дробчета. 
  • 4. Запържете ги за няколко минути от всички страни и към тях добавете настъргани доматите. Ароматизирайте с дафинов лист и чубрица.
  • 5. Задушаването трябва да продължи до извиране на доматения сос и пълната готовност на дробчетата.
  • 6. Накрая подправете с червен пипер.
  • 7. За да направите омлета с гъби нарежете лук и гъби и ги запържете в тиган с масло или олио.
  • 8. Когато са готови ги залейте с 2 яйца, разбъркани предварително с малко сол и черен пипер.
  • 9. Оставете ги няколко минути на тих огън, докато се стегнат яйцата.
  • 10. Към всяка порция прибавете малко масло, след което отгоре поръсете магданоз. По този начин изпържете по един омлет за всеки.
  • 11. Сервирайте дробчетата, гарнирани с омлета с гъби.