Вкусна рецепта, предоставена от мама Милена и Даниел Миладинови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 500 г Пилешки дроб
- 3 глави Лук
- 2 бр. Моркови
- 2 бр. Зелени чушки
- 2 бр. Домати
- 500 г Гъби
- 8 бр. Яйца
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете морковите и чушките на кръгчета, а лукът - на полумесеци.
- 2. Задушете ги до омекване в олиото.
- 3. Подправете със сол и черен пипер, и към тях добавете измитите и отцедени дробчета.
- 4. Запържете ги за няколко минути от всички страни и към тях добавете настъргани доматите. Ароматизирайте с дафинов лист и чубрица.
- 5. Задушаването трябва да продължи до извиране на доматения сос и пълната готовност на дробчетата.
- 6. Накрая подправете с червен пипер.
- 7. За да направите омлета с гъби нарежете лук и гъби и ги запържете в тиган с масло или олио.
- 8. Когато са готови ги залейте с 2 яйца, разбъркани предварително с малко сол и черен пипер.
- 9. Оставете ги няколко минути на тих огън, докато се стегнат яйцата.
- 10. Към всяка порция прибавете малко масло, след което отгоре поръсете магданоз. По този начин изпържете по един омлет за всеки.
- 11. Сервирайте дробчетата, гарнирани с омлета с гъби.