Вкусна рецепта, предоставена от мама Нора и Ния Димитрови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 500 г Пилешко бонфиле
  • 2 бр. Яйца
  • 200 г Брашно
  • 200 мл Прясно мляко
  • 3 бр. Белтъци
  • 3 бр. Тиквички

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете пилешкото на порции и го мариновайте за 20 мин в купа със сос терияки. 
  • 2. След това го запържете в тиган с малко зехтин.
  • 3. За да направите кюфтенцата настържете тиквичките и ги оставете да се отцедят от сока.
  • 4. Разбъркайте в купа брашното, млякото и яйцата, сол и пипер.
  • 5. Белтъците разбийте на сняг и ги добавете към сместа.
  • 6. След това добавете отцедените тиквички и разбъркайте хубаво.
  • 7. Загребвайте в лъжица от сместа и изпържете кюфтенцата в масло или зехтин. 
  • 8. Козето сирене нарежете на кръгове с дебелина 0.5 см и го запечете на тиган с малко зехтин.
  • 9. Кедровите ядки и белените семки също запечете на тиган. 
  • 10. Поднесете ястието като сложите отстрани в чинията пилешкото,като подложка подредете листа от рукола, отгоре сложете тиквено кюфтенце, а до него запеченото козе сирене, поръсено с печените кедрови ядки и семки, поляти с кленов сироп.