Вкусна рецепта, предоставена от мама Нора и Ния Димитрови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 500 г Пилешко бонфиле
- 2 бр. Яйца
- 200 г Брашно
- 200 мл Прясно мляко
- 3 бр. Белтъци
- 3 бр. Тиквички
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете пилешкото на порции и го мариновайте за 20 мин в купа със сос терияки.
- 2. След това го запържете в тиган с малко зехтин.
- 3. За да направите кюфтенцата настържете тиквичките и ги оставете да се отцедят от сока.
- 4. Разбъркайте в купа брашното, млякото и яйцата, сол и пипер.
- 5. Белтъците разбийте на сняг и ги добавете към сместа.
- 6. След това добавете отцедените тиквички и разбъркайте хубаво.
- 7. Загребвайте в лъжица от сместа и изпържете кюфтенцата в масло или зехтин.
- 8. Козето сирене нарежете на кръгове с дебелина 0.5 см и го запечете на тиган с малко зехтин.
- 9. Кедровите ядки и белените семки също запечете на тиган.
- 10. Поднесете ястието като сложите отстрани в чинията пилешкото,като подложка подредете листа от рукола, отгоре сложете тиквено кюфтенце, а до него запеченото козе сирене, поръсено с печените кедрови ядки и семки, поляти с кленов сироп.