Вкусна рецепта, предоставена от мама Нели и Иво - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Съставки

  • 1 бр. Рукола
  • 1 пакет Бейби спанак
  • 1 с.л. Мащерка
  • 100 г Сирене Пармезан
  • 100 мл Сметана
  • 1 на вкус Сол
  • 1 с.л. Чили на прах
  • 1-2 резена Лимон
  • 1 с.л. Риган
  • 300 г Зелени маслини
  • 600 г Пилешко бонфиле
  • 1 кофичка Ягоди
  • 1 глава Червен лук
  • 2 с.л. Балсамов оцет
  • 4 с.л. Пчелен мед

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете пилешкото на кубчета.
  • 2. В купа смесете ригана, чилито, зехтина, сок от лимон, сол и черен пипер. Оставете да се маринова за 5-10 минути. 
  • 3. Нанижете месото на шишчета като редувате месо-маслина-месо. 
  • 4. Изпечете шишчетата от всички страни на добре сгорещен грил тиган.
  • 5. За да направите соса загрейте сметаната на котлона и добавете нарязани на дребно зелени маслини, пармезан и мащерка.
  • 6. Бъркайте докато пармезанът се разтопи и махнете от котлона.
  • 7. За да салатата, накъсайте спанака и руколата в купа.
  • 8. Добавете нарязан на тънки полумесеци червен лук.
  • 9. Овкусете с дресинг от бял пипер, балсамико, мед, зехтин и сол.
  • 10. Хубаво разбъркайте и отгоре поръсете с ягоди, нарязани на половинки.
  • 11. Сервирайте по 2 шишчета на човек, леко ги полеете със сметановия сос, а отстрани сложете от салатата с ягоди.