Вкусна рецепта, предоставена от мама Нели и Иво - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 бр. Рукола
- 1 пакет Бейби спанак
- 1 с.л. Мащерка
- 100 г Сирене Пармезан
- 100 мл Сметана
- 1 на вкус Сол
- 1 с.л. Чили на прах
- 1-2 резена Лимон
- 1 с.л. Риган
- 300 г Зелени маслини
- 600 г Пилешко бонфиле
- 1 кофичка Ягоди
- 1 глава Червен лук
- 2 с.л. Балсамов оцет
- 4 с.л. Пчелен мед
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете пилешкото на кубчета.
- 2. В купа смесете ригана, чилито, зехтина, сок от лимон, сол и черен пипер. Оставете да се маринова за 5-10 минути.
- 3. Нанижете месото на шишчета като редувате месо-маслина-месо.
- 4. Изпечете шишчетата от всички страни на добре сгорещен грил тиган.
- 5. За да направите соса загрейте сметаната на котлона и добавете нарязани на дребно зелени маслини, пармезан и мащерка.
- 6. Бъркайте докато пармезанът се разтопи и махнете от котлона.
- 7. За да салатата, накъсайте спанака и руколата в купа.
- 8. Добавете нарязан на тънки полумесеци червен лук.
- 9. Овкусете с дресинг от бял пипер, балсамико, мед, зехтин и сол.
- 10. Хубаво разбъркайте и отгоре поръсете с ягоди, нарязани на половинки.
- 11. Сервирайте по 2 шишчета на човек, леко ги полеете със сметановия сос, а отстрани сложете от салатата с ягоди.