Готвенето на всички продукти заедно има няколко големи предимства - ароматите се допълват и събират много добре във фурната, а и накрая ще трябва да измиете само един съд.
Тази рецепта е великолепен избор за семейни тържества или просто когато се съберете повече хора на обяд или вечеря. Сервирайте с печени бейби картофи с кожа или със сладки картофи, нарязани на кръгчета.
Рецептата е част от новата книга на Гордън Рамзи - Ultimate Fit Food.
Съставки
- 1 щипка Сол
- 2 стръка Мащерка
- 250 г Бейби спанак
- 800 г Боб консерва
- 400 мл Пилешки бульон
- 200 мл Вино
- 1 бр. Праз
- 1 глава Чесън
- 1 с.л. Зехтин
- 1 бр. Пиле
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете пилето на парчета и натъркайте всяко от тях със сол и черен пипер.
- 2. В тава за печене сипете зехтина и я сложете на котлона, за да се загрее. Поставете парчетата месо, за да се запечатат от всички страни. Накрая обърнете пилето с кожата нагоре.
- 3. Срежете чесъна напречно и го добавете с разряза надолу.
- 4. Изсипете бялото вино и оставете да се готви за 2-3 минути. След това сипете и бульона.
- 5. Изключете топлината и добавете стръкчетата мащерка, маслото и спанака, като ги наредите между парчетата пилешко месо. Поставете тавата в предварително загрятата фурна. Печете 35-40 минути, докато се приготви пилето. Понякога разбърквайте, за да сте сигурни, че всичко ще се сготви равномерно.