Готвенето на всички продукти заедно има няколко големи предимства - ароматите се допълват и събират много добре във фурната, а и накрая ще трябва да измиете само един съд.

Тази рецепта е великолепен избор за семейни тържества или просто когато се съберете повече хора на обяд или вечеря. Сервирайте с печени бейби картофи с кожа или със сладки картофи, нарязани на кръгчета.  

Рецептата е част от новата книга на Гордън Рамзи - Ultimate Fit Food.

 

Съставки

  • 1 щипка Сол
  • 2 стръка Мащерка
  • 250 г Бейби спанак
  • 800 г Боб консерва
  • 400 мл Пилешки бульон
  • 200 мл Вино
  • 1 бр. Праз
  • 1 глава Чесън
  • 1 с.л. Зехтин
  • 1 бр. Пиле
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете пилето на парчета и натъркайте всяко от тях със сол и черен пипер. 
  • 2. В тава за печене сипете зехтина и я сложете на котлона, за да се загрее. Поставете парчетата месо, за да се запечатат от всички страни. Накрая обърнете пилето с кожата нагоре.
  • 3. Срежете чесъна напречно и го добавете с разряза надолу. 
  • 4. Изсипете бялото вино и оставете да се готви за 2-3 минути. След това сипете и бульона. 
  • 5. Изключете топлината и добавете стръкчетата мащерка, маслото и спанака, като ги наредите между парчетата пилешко месо. Поставете тавата в предварително загрятата фурна. Печете 35-40 минути, докато се приготви пилето. Понякога разбърквайте, за да сте сигурни, че всичко ще се сготви равномерно.