Пилешкото месо е изключително подходящо за лятото, защото то е леко, крехко, а с правилните подправки може да добие вълшебен вкус. Едновременно с това е бързо и лесно за приготвяне. С правилните зеленчуци се получава синхрон, който гали небцето. Днес ви предлагаме рецепта, която ще приготвите лесно и ще впечатлите всеки вкус. Дори и най-взискателния.

Съставки

  • 8 бр. Пилешки бутчета
  • 800 г Картофи

Начин на приготвяне

  • 1. Сложете сладките картофи да се варят. Колкото по-дребни са, толкова по-бързо ще се сварят. Ако бързате, можете да ги измиете добре, да ги нарежете на парченца и да ги варите в подсолена вода. Така ще бъдат готови за около 20 мин. 
  • 2. Докато картофит се варят, измийте бутчетата, почистете ги от кожата и ги овкусете добре с малко сол и черен пипер, къри и повече индийско орехче. Загрейте грил тиган или скара на средна температура.
  • 3. Печете равномерно от всички страни. Пилешкото месо става много бързо, така че бъдете внимателни да не го пресушите. Достатъчни са ви около 15 минути.
  • 4. След като всички бутчета са готови, ги сложете в дълбок съд и сложете малки парченца масло. Задушете ги, за да може маслото да се разтопи и да попие аромата си в месото. 
  • 5. Докато бутчетата се задушават, извадете картофите. Не ги пасирайте, а ги намачкайте заедно с малко масло, сол и черен пипер. Сервирайте в обща чиния. Ястието е подходящо както за бира, така и за вино. То е изключително леко и ако сте на диета и смятате, че това значи да ядете безвкусна храна, то грешите. Подправките са полезни, а тук ние ги използваме смело.