Вкусна рецепта, предоставена от мама Силвия Беньова и Марио Беньов - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Шафран
  • 1 ч.ч. Вода
  • 4 с.л. Краве масло
  • 1 ч.ч. Ориз
  • 1/2 ч.ч. Стафиди
  • 2 глави Лук
  • 4 бр. Агнешки котлети
  • 1 бр. Нар

Начин на приготвяне

  • 1. Агнешкото запържете на слаб огън в собственамазнина и малко масло. 
  • 2. Когато са готови котлетите ги извадете.
  • 3. Нарежете лука и чесъна на ситно.
  • 4. Моркова обелете и настържете.
  • 5. Запържете ги в тигана от котлетите.
  • 6. Добавете стафидите и наситнени сините сливи.
  • 7. Измийте ориза и го сложете в тигана.
  • 8. Залейте шафран с топла вода и го оставете дасе накисне за 5 мин.Добавете го в ориза заедно с водата.
  • 9. Задушете пилаша под капак до пълнатаготовност на всички продукти. 
  • 10. Малко преди да свалите ястието от котлонапоръсете с черен пипер.
  • 11. Декорирайте пилафа със зърна от нар и госервирайте заедно с изпечените котлетчета.