Вкусна рецепта, предоставена от мама Силвия Беньова и Марио Беньов - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Шафран
- 1 ч.ч. Вода
- 4 с.л. Краве масло
- 1 ч.ч. Ориз
- 1/2 ч.ч. Стафиди
- 2 глави Лук
- 4 бр. Агнешки котлети
- 1 бр. Нар
Начин на приготвяне
- 1. Агнешкото запържете на слаб огън в собственамазнина и малко масло.
- 2. Когато са готови котлетите ги извадете.
- 3. Нарежете лука и чесъна на ситно.
- 4. Моркова обелете и настържете.
- 5. Запържете ги в тигана от котлетите.
- 6. Добавете стафидите и наситнени сините сливи.
- 7. Измийте ориза и го сложете в тигана.
- 8. Залейте шафран с топла вода и го оставете дасе накисне за 5 мин.Добавете го в ориза заедно с водата.
- 9. Задушете пилаша под капак до пълнатаготовност на всички продукти.
- 10. Малко преди да свалите ястието от котлонапоръсете с черен пипер.
- 11. Декорирайте пилафа със зърна от нар и госервирайте заедно с изпечените котлетчета.