Вкусна рецепта, предоставена от мама Маргарита и Надежда Първанови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 400 г Моркови
- 2 глави Лук
- 1/4 ч.л. Кориандър
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 1/2 ч.л. Чесън на прах
- 1 ч.л. Сол
- 2 ч.л. Кафява захар
- 4 бр. Свински пържоли
- 1/2 ч.ч. Кока Кола
- 100 г Домати
Начин на приготвяне
- 1. Смесете кафява захар, сол, чесън на прах, лют червен пипер, черен пипер, канела, какао и кориандър в малка купа.
- 2. Хубаво втрийте сместа от подправки в месото.
- 3. Загрейте тиган с малко олио и запечете стековете от двете страни за около 6 мин от всяка страна.
- 4. Извадете ги в чиния.
- 5. В същия тиган сложете лука, нарязан на полумесеци и морковите, нарязани на кръгчета. Задушете ги за кратко като ги разбърквате от време на време. Извадете ги от тигана.
- 6. Деглазирайте тигана с кока кола, домати на кубчета и кафява захар.
- 7. Бъркайте с дървена лъжица докато соса се сгъсти.
- 8. Върнете месото в тигана. Около него сложете лука и морковите.
- 9. Оставете за няколко минути вкусовете да се обединят и сервирайте.