Вкусна рецепта, предоставена от мама Маргарита и Надежда Първанови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 400 г Моркови
  • 2 глави Лук
  • 1/4 ч.л. Кориандър
  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 1/2 ч.л. Чесън на прах
  • 1 ч.л. Сол
  • 2 ч.л. Кафява захар
  • 4 бр. Свински пържоли
  • 1/2 ч.ч. Кока Кола
  • 100 г Домати

Начин на приготвяне

  • 1. Смесете кафява захар, сол, чесън на прах, лют червен пипер, черен пипер, канела, какао и кориандър в малка купа.
  • 2. Хубаво втрийте сместа от подправки в месото.
  • 3. Загрейте тиган с малко олио и запечете стековете от двете страни за около 6 мин от всяка страна.
  • 4. Извадете ги в чиния. 
  • 5. В същия тиган сложете лука, нарязан на полумесеци и морковите, нарязани на кръгчета. Задушете ги за кратко като ги разбърквате от време на време. Извадете ги от тигана.
  • 6. Деглазирайте тигана с кока кола, домати на кубчета и кафява захар.
  • 7. Бъркайте с дървена лъжица докато соса се сгъсти.
  • 8. Върнете месото в тигана. Около него сложете лука и морковите.
  • 9. Оставете за няколко минути вкусовете да се обединят и сервирайте.