За тази рецепта изберете смесени сурови ядки – бадеми, кашу, орехи, бразилски бадем, макадамия – по свой вкус. Обогатени с различни пикантни подправки, те се превръщат в чудесен избор за приятен брънч или малка следобедна закуска.

Съставки

  • 1/2 ч.л. Лют червен пипер
  • 1/2 ч.л. Къри
  • 1/2 ч.л. Индийско орехче
  • 1 с.л. Краве масло
  • 1/4 ч.ч. Пчелен мед
  • 2 ч.ч. Сурови ядки
  • 1 ч.л. Морска сол

Начин на приготвяне

  • 1. Фурната се загрява до 80 градуса. Ядките се поставят в тавичка, застлана с хартия за печене и се пекат 20 минути.
  • 2. Междувременно в малък съд се разтопяват маслото и медът. В отделен съд се смесват подправките.
  • 3. Ядките се изваждат, прибавят се към меда и маслото и се разбъркват добре. След това се изваждат и овалват в подправките.
  • 4. Връщат се в тавичката и се пекат 30-40 минути или докато напълно изсъхнат и започнат да се отчупват лесно една от друга.