Лимонът придава великолепен и несравним сладко-кисел вкус на всяко ястие. А в комбинация с агнешко, резултатът е несравним.
Съставки
- 600 г Агнешко месо
- е скилидка Чесън
- 1 с.л. Настърган джинджифил
- 1 ч.л. Кориандър
- 2 глави Лук
- 1-2 щипки Сол
- 1 ч.л. Кимион
Начин на приготвяне
- 1. Агнешкото месо се нарязва на малки хапки и се овкусява със счуканата скилидка чесън, настъргания пресен корен джинджифил, счукания кориандър и счукания кимион. Разбъркват се добре и се оставят да се мариноват поне 1 час.
- 2. Хапките се нанизват на 4 дълги шиша, като се редуват с резени лук и се завършва с резен лимон в двата края. Заливат се с останалата марината и се поръсват и се оставят да се мариноват за 2 часа.
- 3. Шишчетата се изпичат на грил или оребрен тиган, като се обръщат от време на време, докато придобият равномерен златист загар и се овкусяват с прясно изцеден лимонов сок.
- 4. Сервира се със салата от нахут.