Когато има много празници, често ни се случва да прекалим с храна. Ако ви се прииска нещо леко, със запомнящ се вкус - тази супа е именно за вас. Тя е леко пикантна, приготвя се бързо и посред зима ще ви напомни за лятото. 

Съставки

  • 4 с.л. Зехтин
  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 3 с.л. Лимонов сок
  • 1 щипка Индийско орехче
  • 1/2 ч.л. Шафран
  • 150 мл Кокосово мляко
  • 1 бр. Домат
  • 2 бр. Моркови
  • 3 с.л. Бяло вино
  • 2 скилидки Чесън
  • 1 бр. Лук
  • 400 г Скариди
  • 1 ч.л. Сладък сос чили

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете лука, морковите и чесъна на ситно и ги задушете в зехтина. 
  • 2. Поставете доматите в кипяща вода за 20 секунди, след което бързоги охладете в купа с вода и лед. Обелете ципата. Нарежете доматите и гидобавете към лука. 
  • 3. Половината количество изчистени скариди пасирайте и добавете къмостаналите продукти да се задушат леко. Долейте вода и оставете да ври. 
  • 4. След това прибавете другата половина от скаридитецели. Оставете да се варят 10 минути. Свалете от огъня. 
  • 5. Смесете кокосовото мляко и лимоновия сок и ги добавете към лекоохладената супа. Добавете от чили соса на вкус. Разбъркайте.
  • 6. Поръсете с пресен, ситно нарязан магданоз.