Когато има много празници, често ни се случва да прекалим с храна. Ако ви се прииска нещо леко, със запомнящ се вкус - тази супа е именно за вас. Тя е леко пикантна, приготвя се бързо и посред зима ще ви напомни за лятото.
Съставки
- 4 с.л. Зехтин
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 3 с.л. Лимонов сок
- 1 щипка Индийско орехче
- 1/2 ч.л. Шафран
- 150 мл Кокосово мляко
- 1 бр. Домат
- 2 бр. Моркови
- 3 с.л. Бяло вино
- 2 скилидки Чесън
- 1 бр. Лук
- 400 г Скариди
- 1 ч.л. Сладък сос чили
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете лука, морковите и чесъна на ситно и ги задушете в зехтина.
- 2. Поставете доматите в кипяща вода за 20 секунди, след което бързоги охладете в купа с вода и лед. Обелете ципата. Нарежете доматите и гидобавете към лука.
- 3. Половината количество изчистени скариди пасирайте и добавете къмостаналите продукти да се задушат леко. Долейте вода и оставете да ври.
- 4. След това прибавете другата половина от скаридитецели. Оставете да се варят 10 минути. Свалете от огъня.
- 5. Смесете кокосовото мляко и лимоновия сок и ги добавете към лекоохладената супа. Добавете от чили соса на вкус. Разбъркайте.
- 6. Поръсете с пресен, ситно нарязан магданоз.