Апетитно супено блаженство, което заслужава внимание.
Съставки
- 60 г Тортила чипс
- 2 с.л. Кориандър
- 120 г Сладка царевица
- 1 щипка Черен пипер
- 1/2 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Сушена мащерка
- 1 бр. Дафинов лист
- 2 ч.л. Кимион
- 1 глава Лук
- 1 л Пилешки бульон
- 700 г Пилешко филе
- 4 скилидки Чесън
- 2 с.л. Вода
- 2 бр. Люти чушлета
- 1 бр. Авокадо
- 2 стръка Пресен лук
Начин на приготвяне
- 1. Нарязват се и се смесват чилито, чесъна и водата.
- 2. В голяма тенджера се слагат месото, лукът, кимионът, дафиновият лист, мащерката, солта, черният пипер и сместа с чилито. Налива се бульонът и се загрява докато заври.
- 3. Котлонът се намалява, похлупва се съдът и се вари на тих огън 15 минути.
- 4. Месото се изважда и се оставя са поизстине, след което се нарязва.
- 5. Месото се връща в тенджерата и се добавя царевицата и кориандърът.
- 6. Супата се оставя да заври на тих огън 5 минути.
- 7. Дафиновият лист се изважда. Супата се разпределя на порции и се поднася с резенчета авокадо и лук и тортила чипс.