Апетитно супено блаженство, което заслужава внимание.

Съставки

  • 60 г Тортила чипс
  • 2 с.л. Кориандър
  • 120 г Сладка царевица
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1 ч.л. Сушена мащерка
  • 1 бр. Дафинов лист
  • 2 ч.л. Кимион
  • 1 глава Лук
  • 1 л Пилешки бульон
  • 700 г Пилешко филе
  • 4 скилидки Чесън
  • 2 с.л. Вода
  • 2 бр. Люти чушлета
  • 1 бр. Авокадо
  • 2 стръка Пресен лук

Начин на приготвяне

  • 1. Нарязват се и се смесват чилито, чесъна и водата.
  • 2. В голяма тенджера се слагат месото, лукът, кимионът, дафиновият лист, мащерката, солта, черният пипер и сместа с чилито. Налива се бульонът и се загрява докато заври.
  • 3. Котлонът се намалява, похлупва се съдът и се вари на тих огън 15 минути.
  • 4. Месото се изважда и се оставя са поизстине, след което се нарязва.
  • 5. Месото се връща в тенджерата и се добавя царевицата и кориандърът.
  • 6. Супата се оставя да заври на тих огън 5 минути.
  • 7. Дафиновият лист се изважда. Супата се разпределя на порции и се поднася с резенчета авокадо и лук и тортила чипс.