Хапва ви се пица? Бързо запретвайте ръкави и действайте. Предлагаме ви да си сътворите такава сами и с помощта на подкупващата комбинация от различни видове дъхави сирена.
Съставки
- 1 резен Сирене Пекорино
- 1 резен Сирене Ементал
- 1 щипка Черен пипер
- 2 с.л. Доматено пюре
- 2 скилидки Чесън
- 300 г Брашно
- 5 с.л. Зехтин
- няколко щипки Сол
- 1 ч.л. Риган
- 100 г Черни маслини
- 1 резен Сирене Горгонзола
- 1 резен Сирене Гауда
Начин на приготвяне
- 1. Тавата се намазва с олио. В голяма купа се изсипва брашното заедно с 2 с.л. зехтин и солта. Маята се разтваря в 160 мл хладка вода и се добавя към сместа с брашното.
- 2. Всички продукти се разбъркват най-напред с миксера, а след това се месят около 5 минути интензивно с ръце върху поръсения с брашното работен плот. Тестото се разстила в тавичката, покрива се с кърпа и се оставя 30 минути на топло да втаса.
- 3. Обелените и накълцани на ситно скилидки чесън се задушават в тиган с 1 с.л. зехтин. Добавят се доматите и се оставя да поври 5 минутки. Разбърквайки, се сипва доматеното пюре и сосът се подправя с черен пипер, сол и риган. Доматеният сос се оставя за малко да се охлади. Фурната се включва на 250 градуса.
- 4. Сирената се нарязват на малки резенчета с големина 1 см. Блатът се намазва с доматения сос и се покрива със сирената. Между парченцата се декорира с маслините.
- 5. Пицата се поръсва с останалия зехтин и се оставя да втаса още веднъж. След това се пече около 10-12 минути. Още гореща се нарязва на парченца и се сервира на момента.