Пица, но по гръцки. Ако не сте пробвали, сега е моментът... Маслините - зелени и/или черни са... задължителни! ;)
Съставки
- 150 г Сирене Фета
- 12 бр. Маслини
- 4 бр. Домати
- 265 г Блат за пица
- 2 с.л. Зехтин
- 1 ч.л. Балсамов оцет
- 1 глава Червен лук
- 3 с.л. Доматено пюре
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява на 220 градуса. В купа се разбиват 1 с.л. зехтин и оцета, добавят се лучените кръгчета и се разбъркват, за да се покрият със сместа.
- 2. Блатът се намазва с доматения пастет, а отгоре се поставят резените сушени домати, маслини и сиренето фета. Към пицата се добавя и останалия зехтин.
- 3. Пицата се поставя в плитка тавичка и се пече около 10 минути на най-горната скара на фурната.
- 4. Поръсва се с черен пипер. Вкусът може да се обогати с чесън, риган и люта чушка.