Едно френско изкушение, което определено ще ви се понрави. Могат да си го позволят и всички онези, за които пицата е сред любимите им вкусотии, но рядко могат да си позволят това удоволствие, поради непоносимостта си към глутена.

Съставки

  • 1 щипка Сол
  • 1 скилидка Чесън
  • 1 щипка Риган
  • 1 щипка Босилек
  • 3/4 ч.ч. Доматен сос
  • 2 ч.ч. Сирене Моцарела
  • 1 щипка Сол
  • 300 г Пържени картофи
  • 1 щипка Червен пипер
  • 15 резена Салам Пеперони

Начин на приготвяне

  • 1. Изпържените и отцедени картофки се нареждат на дъното на голяма кръгла тавичка, плътно едни до други.
  • 2. Свободните пространства и дупки се запълват с още картофки, нарязани на по-малки парченца в зависимост от пространството, което трябва да запълнят. Важно е да постигнете приятен равномерен слой.
  • 3. Върху пържените картофки се ръси обилно 1 чаша накъсана моцарела и се заглажда плътно с лъжица.
  • 4. Тавата се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече около 5-7 минути, докато сиренето се разтопи.
  • 5. Пицата се изважда от фурната и се намазва с доматения сос, като оставя ок. ½ см свободно пространство по краищата й.
  • 6. Добавя се и останалото (1 чаша) сирене отгоре и се ранира с кръглите резенчета салам.
  • 7. Тавичката се връща обратно в средата на фурната и се пече още 5 минути, докато сиренето се покрие със златист загар.
  • 8. След като се извади от фурната, пицата се оставя да се поохлади около 5 минути, декоририра се по желание с листенца мента или босилек и се поднася.