Едно френско изкушение, което определено ще ви се понрави. Могат да си го позволят и всички онези, за които пицата е сред любимите им вкусотии, но рядко могат да си позволят това удоволствие, поради непоносимостта си към глутена.
Съставки
- 1 щипка Сол
- 1 скилидка Чесън
- 1 щипка Риган
- 1 щипка Босилек
- 3/4 ч.ч. Доматен сос
- 2 ч.ч. Сирене Моцарела
- 1 щипка Сол
- 300 г Пържени картофи
- 1 щипка Червен пипер
- 15 резена Салам Пеперони
Начин на приготвяне
- 1. Изпържените и отцедени картофки се нареждат на дъното на голяма кръгла тавичка, плътно едни до други.
- 2. Свободните пространства и дупки се запълват с още картофки, нарязани на по-малки парченца в зависимост от пространството, което трябва да запълнят. Важно е да постигнете приятен равномерен слой.
- 3. Върху пържените картофки се ръси обилно 1 чаша накъсана моцарела и се заглажда плътно с лъжица.
- 4. Тавата се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече около 5-7 минути, докато сиренето се разтопи.
- 5. Пицата се изважда от фурната и се намазва с доматения сос, като оставя ок. ½ см свободно пространство по краищата й.
- 6. Добавя се и останалото (1 чаша) сирене отгоре и се ранира с кръглите резенчета салам.
- 7. Тавичката се връща обратно в средата на фурната и се пече още 5 минути, докато сиренето се покрие със златист загар.
- 8. След като се извади от фурната, пицата се оставя да се поохлади около 5 минути, декоририра се по желание с листенца мента или босилек и се поднася.