Тази цветна пица е едно стъпало нагоре от традиционно приготвяната. Богатството от зеленчуци прави възможно да се насладите на различни цветове. Разбира се, може да експериментирате с още много продукти, стига да сте достатъчно смели - лилави картофи или лилаво зеле, жълти моркови и т.н.

 




 

 

 

 

Съставки

  • 500 г Тесто
  • 1 1/2 ч.ч. Сирене Рикота
  • 1/2 ч.ч. Сирене Моцарела
  • 1 с.л. Босилек
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1/2 ч.л. Лют червен пипер
  • 1/2 глава Лук
  • 300 г Чери домати
  • 1 ч.ч. Царевица
  • 2 ч.ч. Броколи

Начин на приготвяне

  • 1. Оставете тестото за пица на стайна температура за 20 минути. През това време загрейте фурната на 230 градуса С.
  • 2. Смесете настърганата рикота, моцарела, сушения босилек, солта и лютия пипер в малка купа. 
  • 3. Размесете тестото за пица с малко зехтин. Прехвърлете го върху тава (30/40 см), застлана с хартия за печене. Използвайте пръстите си, за да притиснете внимателно тестото в ъглите на тавата.
  • 4. Разстелете сместа със сирене върху тестото, оставяйки малко разстояние около ръбовете. Подредете зеленчуците в дъга върху сиренето. Поръсете със зехтин. 
  • 5. Печете, докато ръбовете на тестото станат златисто-кафяви - от 16 до 20 минути. Оставете пицата да се охлади за 1-2 минути, преди да я разрежете и да сервирате.