Тази цветна пица е едно стъпало нагоре от традиционно приготвяната. Богатството от зеленчуци прави възможно да се насладите на различни цветове. Разбира се, може да експериментирате с още много продукти, стига да сте достатъчно смели - лилави картофи или лилаво зеле, жълти моркови и т.н.
Съставки
- 500 г Тесто
- 1 1/2 ч.ч. Сирене Рикота
- 1/2 ч.ч. Сирене Моцарела
- 1 с.л. Босилек
- 1/2 ч.л. Сол
- 1/2 ч.л. Лют червен пипер
- 1/2 глава Лук
- 300 г Чери домати
- 1 ч.ч. Царевица
- 2 ч.ч. Броколи
Начин на приготвяне
- 1. Оставете тестото за пица на стайна температура за 20 минути. През това време загрейте фурната на 230 градуса С.
- 2. Смесете настърганата рикота, моцарела, сушения босилек, солта и лютия пипер в малка купа.
- 3. Размесете тестото за пица с малко зехтин. Прехвърлете го върху тава (30/40 см), застлана с хартия за печене. Използвайте пръстите си, за да притиснете внимателно тестото в ъглите на тавата.
- 4. Разстелете сместа със сирене върху тестото, оставяйки малко разстояние около ръбовете. Подредете зеленчуците в дъга върху сиренето. Поръсете със зехтин.
- 5. Печете, докато ръбовете на тестото станат златисто-кафяви - от 16 до 20 минути. Оставете пицата да се охлади за 1-2 минути, преди да я разрежете и да сервирате.