Печените круши са вълшебство за всяка кухня, особено когато есента вече ни кани да се стоплим. Най-хубавото е, че могат да се сервират още парещи или пък да ги хапнете добре охладени - всичко зависи от вас. Не е проблем да ги замените с ябълки или пък да изпечете и от двете.

Ето как да получите това сладко ухание на своята маса.

 

 

Съставки

  • 1/4 с.л. Карамфил
  • 1 с.л. Канела
  • 4 с.л. Пчелен мед
  • 1/2 ч.ч. Шамфъстък
  • 1 ч.ч. Смлени орехи
  • 6 бр. Круши

Начин на приготвяне

  • 1. Включете фурната да се загрява до 200 градуса. Почистете плодовете, като отрежете капачетата и издълбаете малко вътрешността им. Понякога това е по-трудоемко и за да се улесните, можете да ги разрежете на две части и да издълбаете лекичко всяка.
  • 2. Смесете ядките, подправките и меда в една купичка и напълнете крушите с тази смес. Запушете плодовете със собствените им капачета. 
  • 3. Наредете крушите в една тавичка с 1/2 ч.ч. вода и печете 40 минути. 
  • 4. Можете да ги охладите или да сервирате веднага с няколко лъжици бита сметана.