Или както я наричат в Италия - „Pasta al forno con pomodiri e mozzarella”. Тя ще ви плени с простотата и вкуса си, който не можем да сравним с нищо друго.
Съставки
- 1 пакет Паста Ригатони
- 300 г Сирене Моцарела
- 1 щипка Захар
- 1 глава Лук
- 3 скилидки Чесън
- 1 кг Домат
Начин на приготвяне
- 1. 1. Пастатасе вари в подсолена вода според инструкциите на пакета.
- 2. 2. Междувременно в предварително загрят зехтин се запържват до златисто чесънът и лукът. Към тях се добавят вече измитите и ситно нарязани домати. Оставяме на огъня за около пет минути, до сгъстяване. Овкусява се с щипка захар, малко сол и черен пипер. След което се добавят се накъсаните листа босилек.
- 3. 3. Втавичка се изсипват добре отцедената паста заедно с готовия сос, след което серазбъркват.
- 4. 4. Върхупастата се нарежда нарязаната на шайби моцарела, след което се запича впредварително загрята фурна за 15 минути, или до златисто.