Картофите - любима храна на малки и големи. А писнало ли ви е да ги режете на парченца? Изпечете ги цели - по-атрактивно и по-лесно. И вкусно!
Съставки
- 4 бр. Картофи
- 2 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Изберете 4 средни и еднакви по големина картофа. Измийте ги добре. Ако са пресни, няма нужда да ги белите от кората, а ако не са - ги обелете. След това направете процепи по дължината на картофа. Не ги правете прекалено дълбоки, за да не се разпаднат.
- 2. Нарежете мащерката, розмарина, ригана и копъра на ситно. В случай, че не обичате някоя от подправките, можете да я замените с друга, а можете да си направите и изцяло ваша комбинация. Добре е билките да са пресни, но ако не разполагате с такива, заложете на сухи.
- 3. Поръсете всеки от картофите с билките. След това сложете половин супена лъжица зехтин във всеки картоф. Подредете ги върху хартия за печене и ги сложете в предварително загрята фурна за 30 минути.