Когато ви се иска нещо леко или просто се чудите какво да бъде топлото предястие към вечерята. 


Съставки

  • 2 бр. Патладжани
  • 1/2 с.л. Сол
  • 2 ч.ч. Кисело мляко
  • 3 ч.л. Копър
  • 30 г Кашу
  • 30 г Бадеми

Начин на приготвяне

  • 1. Патладжаните се измиват и се нарязват по дължина, с дебелина на парчетата около сантиметър.
  • 2. Поставят се в купа с вода и се посоляват. Престояват така около 20 минути, след което се изплакват. Подсушават се върху салфетка или кухненска хартия. 
  • 3. Застелете тава с хартия за печене. Подредете парчетата патладжан и сложете да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете общо 30 минути с вентилатор. В зависимост от фурната, може на 15-ата минута да ги обърнете.  
  • 4. Докато се пекат, направете млечния сос. Разбъркайте киселото мляко със солта и копъра. 
  • 5. Запечете ядките за 3-4 минути в сух тиган, след което ги нарежете на ситно или ги счукайте.
  • 6. Готовите патладжани подредете в купа и залейте с млечния сос. Поръсете с кашуто и бадемите.