Вкусна рецепта, предоставена от мама Диди и Габриела - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 2 бр. Люти чушлета
  • 2 стръка Пресен лук
  • 150 г Бекон
  • 2 бр. Яйца
  • 100 г Кашкавал
  • 200 г Гъби
  • 3 бр. Картофи
  • 200 г Чери домати

Начин на приготвяне

  • 1. Настържете картофите и ги отцедете от сока.
  • 2. Нарежете гъбите и бекона и ги запържете в тиган с малко зехтин.
  • 3. Смесете картофите, гъбите, бекона, с настърган кашкавал и яйца.
  • 4. Подправете със сол, черен пипер, риган.
  • 5. Хубаво разбъркайте сместа и изсипете в тиган със зехтин на тънък пласт.
  • 6. След като се запече от едната страна го обърнете да се изпече и от другата страна.
  • 7. За да направите гарнитурата наситнете пресния чесън, нарежете на половинки чери доматите и ги запържете съвсем за кратко в тиган с малко зехтин. 
  • 8. Подправете със сол и щипка захар.
  • 9. Сервирайте пататника заедно с чери домати.