Вкусна рецепта, предоставена от мама Диди и Габриела - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 2 бр. Люти чушлета
- 2 стръка Пресен лук
- 150 г Бекон
- 2 бр. Яйца
- 100 г Кашкавал
- 200 г Гъби
- 3 бр. Картофи
- 200 г Чери домати
Начин на приготвяне
- 1. Настържете картофите и ги отцедете от сока.
- 2. Нарежете гъбите и бекона и ги запържете в тиган с малко зехтин.
- 3. Смесете картофите, гъбите, бекона, с настърган кашкавал и яйца.
- 4. Подправете със сол, черен пипер, риган.
- 5. Хубаво разбъркайте сместа и изсипете в тиган със зехтин на тънък пласт.
- 6. След като се запече от едната страна го обърнете да се изпече и от другата страна.
- 7. За да направите гарнитурата наситнете пресния чесън, нарежете на половинки чери доматите и ги запържете съвсем за кратко в тиган с малко зехтин.
- 8. Подправете със сол и щипка захар.
- 9. Сервирайте пататника заедно с чери домати.